Home Daily Blijf in beweging

Salam alaikoem beste lezer,

Blijf in beweging

Met de tweede blog vallen we meteen met de neus in de boter. De maand ramadan is namelijk aangebroken en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee als het gaat om sporten en bewegen. Er wordt immers niet gegeten noch gedronken gedurende de dag waardoor de energielevel lager is dan normaal. Een slokje water tijdens het sporten zit er ook niet in. De nachten zijn daarnaast ook korter waardoor ook de nachtrust net anders is dan buiten de ramadan maand. Allemaal redenen om dat sporten even te laten voor wat het is. Toch adviseert Fouad om dat niet te doen. “Sporten gaat gewoon door…The show must go on.” Zijn exacte bewoordingen.

Het blijft bij hem overigens niet alleen bij woorden maar hij voegt daad bij woord. Net als onze kinderen. Allemaal hijsen ze zich in hun sportkleding en sporten nog net zo vaak. Zoals hij zei, the show must go on (helaas ook voor de wasmand dus). 

Hoe verleidelijk het ook is om juist deze maand niet (meer) te sporten is het niet aan te raden. Het helpt bij het behalen van je doelen, geeft je juist energie én na de ramadan hoef je niet weer opnieuw te beginnen. Bovendien past het juist heel goed bij deze maand waar we ons focussen op aanbidding en taqwa. Ons lichaam is ons gegeven en daar dienen we met zorg mee om te gaan. Sporten kan je zelfs zien als een vorm van ibada, mits de randvoorwaarden uiteraard voldoen aan de islamitsiche regels.

Ok, allemaal leuk en aardig natuurlijk maar hoe gaat dit dan in de praktijk, hoor ik je denken. Maak je maar geen zorgen, Fouad geeft hieronder dé tips om net zo sportief te blijven als altijd.  

Deze tips zijn ook toe te passen voor de vrouw die moet zorgen voor het eten, en vaak moet werken en alle 1000 dingen die een vrouw moet doen (ik begrijp het). Je kan wandelen en fietsen makkelijk integreren in je dag. Laat de auto staan en wandel of pak de fiets. Voor je het weet heb je meer dan genoeg beweging gehad en blijf ook jij fit. Precies zoals ik het ook doe. Ik laat zelfs de lift voor wat het is en loop twaalf trappen naar boven (ahum…genoodzaakt hoor, de lift is stuk…).

Volg ons voor meer tips en tricks en hoe dit eraan toe gaat. Dan hoef je niet zo lang te wachten op onze volgende blog inshallah. 

Sportieve groetjes

Meryem & Fouad

www.instagram.com/meryem_elbakiouli 

Www.instagram.com/Fouad_jemoet

Gerelateerde berichten