Home FAQ

FAQ

Hoe is THV ontstaan?

Wij zijn twee stellen, met jonge kinderen, beide zoekende om het leven in Europa makkelijker te maken zonder de essentie van het leven uit het oog te verliezen. Onze zorgen hebben wij gebundeld tot deze village. Helaas hebben wij nog niet de kennis om zelf te delen, daarom hebben wij onze financiële middelen beschikbaar gesteld voor het opbouwen van deze village en het inhuren van mensen met kennis.

 

Wat is het doel van THV

Op een laagdrempelige manier, onze liefde voor Allah swt uiten. In een tijd waarin we allemaal drukke agenda’s hebben en worden overspoeld met content via alle soorten kanalen…. Willen wij allemaal informatie filteren en samenvoegen op onze Village, alles in lijn met de Soennah. Daarnaast hopen wij via betaalbare opleidingen, mensen te enthousiasmeren over het opdoen van basiskennis. Voor de mensen die niet de financiële middelen hebben om onze opleidingen te volgen, is er een mogelijkheid die kosteloos te volgen.

 

Wat verstaan wij onder het woord Halal

Al het content dat op onze website komt, zal zijn ter bevordering van het praktiseren van de islaam. Perfectie bestaat niet, wij zijn dit ook niet. Maar wij streven wel enkel naar het goede. Wij zullen ten allen tijden onze kwaliteit waarborgen

 

Is alles op jullie pagina Halal?

De eeuwenoude discussie, is this halal or haram? Alles op onze pagina is gecheckt, maar wij kunnen het niet labelen als toegestaan of niet toegestaan. Allah swt is de alwetende. 

 

Hoe waarborgen jullie al het content op jullie pagina?

Dit doen wij door dit ten allen tijden te laten controleren door een geleerden met kennis. Wie deze geleerden zijn kan je vinden onder het kopje ‘over ons’ 

 

Wat is jullie vertrekpunt (visie)

Wij willen onze informatie ten allen tijden algemeen volgens de soennah houden

 

Wat verstaan jullie onder Soennah?

Handelwijze die ons is onderwezen door Allah swt. Denk hierbij aan de gewoontes van de Profeet Muhammad, vrede zij met hem. Wat waren zijn woorden, zijn daden en zijn goedkeuringen?

 

Iets waar wij ons ten allen tijden van willen distantieren is het doen van iets nieuws, wat eerst niet werd gedaan. (Bid’ah)

 

Kan ik ambassadeur worden van THV?

Jazeker! Je kan je aanmelden als ambassadeur, mail ons naar info@thehalalvillage.com of vul de affiliate formulier in. 

 

Wanneer kan ik een opleiding kosteloos volgen?

Als jij niet in staat bent de minimale kosten van onze basisopleidingen te betalen maar wel graag dichter tot Allah swt wilt komen, mag je ons mailen om gratis toegang te krijgen. Wij zullen je niet vragen om te bewijzen dat je dit niet kunt betalen, die controle laten wij over aan Allah swt.

De basisopleidingen die hiervoor in aanmerking komen staan gemarkeerd als ‘charityproduct’.