Home Daily Dit doet bewegen met je brein

Lifestyle

Dit doet bewegen met je brein

Iedereen weet dat bewegen een positief effect heeft op je gezondheid. Maar toch bewegen we massaal veel te weinig. We verkiezen netflixen en bankhangen, boven een sportieve workout. Zijn we ons niet bewust genoeg? en wat houdt ons dan tegen? maar nog veel belangrijker wat zijn de voordelen?

 

De benen zijn gemaakt om te bewegen. De Profeet is een uitstekend voorbeeld wat betreft beweging. Zo beklom hij vaak de berg Noor en soms de berg Uhud, zoals staat in de verzameling van Boechari, wandelde hij veel en deed hij zelfs wedstrijdjes hardlopen met zijn geliefde vrouw Aicha. Dit staat vermeld in Abu Dawud.

Ben je niet van het intensief sporten, begin dan met wandelen. Dit verlaagt niet alleen je stresslevel maar verminderd ook chronische ziekten. Door regelmatig te wandelen kunnen verschillende chronische ziekten verminderd worden, waaronder:

(in kader plaatsen) 

  1. Hart- en vaatziekten
  2. Diabetes
  3. Hoge bloeddruk
  4. Overgewicht
  5. Botten- en spierziekten, zoals osteoporose en artritis
  6. Depressie en angst
  7. Sommige vormen van kanker

Het is belangrijk om te onthouden dat wandelen slechts één onderdeel is van een gezonde levensstijl en dat andere factoren, zoals voeding en stressmanagement, eveneens van invloed zijn op het voorkomen en beheersen van chronische ziekten. Wandelen heeft een positief effect op onze hersenen. Het kan helpen bij het verbeteren van onze stemming en het verminderen van depressieve symptomen. Bovendien kan het onze gezondheid verbeteren door het verhogen van de bloedcirculatie en het versterken van ons hart en longen. Het is daarom belangrijk om regelmatig fysieke activiteiten te ondernemen.

Wandelen heeft  positieve effecten op de gezondheid en de hersenen. Enkele manieren waarop wandelen je gezondheid en hersenen kan beïnvloeden zijn:

Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

Verlaagd risico op chronische ziekten

Betere geestelijke gezondheid

Verhoogde hersenfunctie en creativiteit

Minder stress en angst

Beter geheugen en cognitieve functie

Verhoogde neuroplasticiteit

Betere slaapkwaliteit

Door regelmatig te wandelen kan je jouw algehele fysieke en mentale welzijn helpen verbeteren.

Dus wacht niet langer en start vandaag nog met die 10.000 stappen per dag. 

Succes !!   

@thehalalvillage

Gerelateerde berichten