Home Daily Lina’s diary

Salam Aleikum, 

Lina's diary

Welkom bij mijn allereerste blog voor The Halal Village! Hierin zal ik jullie meenemen in mijn leven, maar laat ik eerst beginnen met mijzelf voorstellen. 

Mijn naam is Lina Yahyaoui, ik ben 24 jaar oud half Marokkaans en half Nederlands. Ik ben inmiddels moeder van een 1 jarig dochtertje, Inaya. Mijn baan is eigenlijk social media haha, ik deel mijn leven en inspiratie van bijvoorbeeld kleding en interieur op instagram, youtube en tiktok. Verder ben ik nu druk bezig met een nieuw eigen project in sha allah. Ook ben ik sinds kort begonnen met het dragen van een hoofddoek en zal jullie ook in deze journey meenemen. 

Ik ben sinds 2 jaar woonachtig in Marokko en ondanks ik nog hier en daar een beetje zoekende ben, ben ik zo blij met deze keuze! 

Ik hoor jullie je al afvragen, hoe komt een half Marokkaans, half Nederlandse vrouw van 24 jaar in Marokko? Goed, het begon allemaal bij de zomers in Marokko. Elke zomer weer opnieuw smolt ik weg bij gedachten om daadwerkelijk in Marokko te wonen. Vele vonden me maar gek en zeiden dat alleen vakanties hier leuk zouden zijn. Dus ik probeerde de droom maar te onderdrukken. Tot het zo ver was dat ik door corona mijn baan (stewardess) verloor. Nu was het dan de perfecte timing om mijn droom waar te maken. Ik ging opzoek naar werk in Marokko maar tijdens mijn zoektocht kwam ik Hatim tegen. Inmiddels ben ik getrouwd met Hatim. (Het hele ontmoetings verhaal bewaar ik voor een latere blog haha) Hatim is zelf Frans-Marokkaans maar woonde al in Marokko. En zo kwam ik hier terecht en zijn we nu een dochtertje rijker! Alhamdulilah 

Goed, terug naar waar mijn blog om draait, een kijkje in mijn leven. Deze week was mijn man te gast bij 2m nieuws op tv. Mijn man is fulltime eindverantwoordelijke bij de radio en is ook rapper (ik weet het, klinkt heel stom zo te benoemen). Hij was dus uitgenodigd bij 2m nieuws om te praten over zijn nieuwe lied. Verder was deze week best rustig, het bestond vooral uit: opvoeden, wasjes draaien en het huis opruimen…. haha. Ondertussen heb ik wat content geschoten voor samenwerkingen voor mijn instagram en zijn mijn schoonouders langs gekomen en bleven logeren in het weekend. Zij zijn overigens de enige familieleden die we hier hebben. Ik heb wel familie in een andere stad in Marokko (Asilah) maar ik bedoel eigenlijk mijn ouders, zus, broertjes, opa en vrienden die allemaal achtergebleven zijn in Nederland. Voelt dat soms eenzaam? Ja soms wel. Maar toch ben ik enorm blij met deze keuze. En ik denk dat het in de volgende blogs jullie helder zal worden waarom. 

@linayahyaoui 

 

Gerelateerde berichten