Home Daily Mijn weg naar de islam,…

Journey

Mijn weg naar de islam,...

Als de dag van gisteren herinner ik mij het moment dat ik de shahada uitsprak en mijn leven voorgoed veranderde. Het was 26 januari 2013 en ik stond in de Eyup Sultan Moskee in Vlaardingen. Buiten was het ijzig koud, maar van binnen gloeide ik van warmte, dankbaarheid en innerlijke rust. Terwijl ik dit schrijf, neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar de Islam.

Als kind kreeg ik een vrije, Hollandse opvoeding en daar ben ik mijn ouders nog altijd dankbaar voor, omdat die opvoeding mij een vrij beeld bracht van de wereld. Het moment dat mijn man ging praktiseren vroeg ik hem naar de inhoud van zijn geloof. Het verhaal achter de profeet, waar bid je voor en waarom 5 keer per dag?. Hij kon mij dit niet goed uitleggen, en omdat ik hem wilde begrijpen heb ik via bol.com de vertaling van de Koran gekocht. Ik dacht, ik ga dat boek even lezen en dan begrijp ik zijn overtuiging vast beter. Niets meer en niets minder. Ik had absoluut niet de intentie om zijn geloof aan te nemen en bekeren was al helemaal geen gedachten. De Koran lezen was een stuk lastiger dan ik dacht. Eerlijk, ik begreep er niets van!!

Zo is mijn zoektocht naar antwoorden begonnen, ik begon de Koran te lezen en zocht veel informatie op via internet en bekeek lezingen via youtube. Ik hield een vragenboekje bij en stelde die vragen aan een islamitische collega en een goede vriend van mijn man. Later ging ik naar de moskee wanneer daar een lezing was. Toen ik uiteindelijk de prachtige Surah 55  Ar – Rahman  (De Weldadige)  las, waarin de twee zeeën niet mengen en ik dit visueel opzocht via youtube, voelde ik dat Allah swt mij leidde en dat de Islam mijn geloof moest zijn. Dat moment is een moment van tinteling en kippenvel en een positieve spanning tegelijk. 0,0 twijfels meer, klaar, punt! 

Ondanks mijn geloof in Allah, had ik nog steeds moeite met het geweld dat soms aan de Islam is gekoppeld. Maar mijn zoektocht en de Koran leerden me dat echte Islam gaat over zachtheid en liefde. En heel ver weg staat van geweld. Dit beeld heeft de media gecreëerd en heeft niets met mijn prachtige geloof te maken.   

Toen dan eindelijk de dag was gekomen dat ik de shahada uitsprak ontving ik de rust die ik al die jaren zocht. Wat een verlichting! 

Ik gun iedereen de innerlijke rust en het vertrouwen dat ik heb gevonden in mijn geloof. Dus als jij ook op zoek bent naar de zin van het leven, nodig ik je uit om de Koran te lezen en op zoek te gaan naar antwoorden. Wie weet vind jij ook de innerlijke rust die zo zeldzaam lijkt in deze drukke wereld. Moge Allah ons leiden op het pad van de waarheid. Ameen.

Liefs, Jennifer

@thehalalvillage

Gerelateerde berichten