Education platform

Jouw weg naar kennis. Versterk je band met Allah door kennis te vergaren en leer en groei in jouw tempo.

Wil je op de hoogte blijven

Binnenkort starten we met de online cursussen. Wil je op de hoogte blijven, laat dan je email achter!

Email education, op de hoogte bijven

Shahada - De 5 pilaren van de islam

De Shahada is één van de 5 pilaren van de islam en bestaat uit twee delen "Er is geen god dan Allah, en Mohammed is de boodschapper van Allah". De Shahada is ook de sleutel tot de islam. De cursus bestaat uit 3 lessen waarin wij de Shahada gaan behandelen. Wij gaan leren wat de Shahada daadwerkelijk betekend, wat de voorwaarden zijn en hoe het je geloof versterkt.

Ramadan - De 5 pilaren van de islam

De ramadan is de vierde pilaar en een belangrijke en heilige maand waarop de Koran is neergedaald. Ramadan is een tijd voor ons om ons geloof te vernieuwen en ons relatie met Allah te versterken.
Tijdens de cursus behandelen we het belang van de maand en de regels en bijzonderheden van deze maand. Aan het einde van de cursus heb je een dieper begrip en waardering voor de gunsten van de Ramadan en krijg je de richtlijnen om de maand optimaal te benutten.

Gebed - De 5 pilaren van de islam

Het Gebed is de tweede pilaar en een aanbidding die je dagelijks uitvoert. Wanneer moet ik bidden? hoe moet ik bidden? Waarom moet ik bidden? Wat moet ik doen als ik iets vergeten ben in het gebed?
Dit en veel meer vragen zullen beantwoord worden tijdens de cursus.

Zakaat - De 5 pilaren van de islam

In deze cursus zullen wij in shaa Allah alle onderliggende voorwaarden voor het betalen van Zakaat volgens de traditionele manier behandelen. Vragen als: Wat zijn de voorwaarden voor het betalen van Zakaat? Vanaf wanneer is het betalen van Zakaat een fard (verplichting)? Over welke bezittingen dien ik zakaat te betalen?

Hajj - de 5 pilaren van de islaam

De Hajj is een van de vijf zuilen van de Islam en is een verplichte bedevaart naar Mekka die eenmaal in het leven van elke volwassen en financieel stabiele moslim moet worden afgelegd. Of je nu van plan bent om binnenkort de Hajj af te leggen of gewoon meer wilt weten, deze cursus zal je een dieper begrip geven van de betekenis en de uitvoering van de Hajj.