Home Daily Kies voor luchtige, duurzame stoffen deze zomer!

Fashion

Kies voor luchtige, duurzame stoffen deze zomer!

Als je op zoek bent naar de perfecte modest zomeroutfit, is het kiezen van duurzame kleding een goede optie. Hoewel het misschien een zoektocht lijkt, zijn er tal van natuurlijke materialen die zorgen voor een stijlvolle garderobe. In dit blog delen we informatie over deze stoffen.

Een tip die voor iedere stof geldt: ga voor een fijn geweven structuur. Deze manier van weven zal het minst snel doorschijnen. Katoen is een lichtgewicht en ademende stof die goed vocht absorbeert en helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Linnen staat bekend om zijn ademende en vochtafvoerende eigenschappen en is perfect voor warme en vochtige omstandigheden. Beide zijn geweldige opties voor zomerse kleding die luchtig en comfortabel is.

Als je liever synthetische stoffen draagt, zijn er ook duurzame opties beschikbaar. Rayon is bijvoorbeeld een synthetische stof die is gemaakt van houtpulp en vergelijkbare eigenschappen heeft als katoen en linnen.

Bij het overwegen van een kleding item, kunnen ook deze stoffen worden overwogen: Biologisch katoen, hennep, bamboe, linnen en vegan zijde zijn stoffen die minder water, energie en chemicaliƫn nodig hebben tijdens het productieproces en daardoor nog duurzamer zijn. Vermijd vooral stoffen die zijn behandeld met schadelijke chemicaliƫn.

Let bij het kiezen van duurzame stof wel op de verzorging: duurzame stoffen zijn over het algemeen kwetsbaarder dan niet duurzame stoffen. Duurzame stoffen zullen dus niet altijd langer meegaan als de stof niet goed wordt behandeld. Omdat het delicate stoffen zijn, is het kwetsbaarder. Let dus altijd goed op de wasvoorschriften en houd je hier ook aan. Dan zullen ook deze items langer mooi blijven.

@lesthebrand

Gerelateerde berichten