Home Daily Het recht van mijn kind ?

Family

Het recht van mijn kind ?

We zijn enkel en alleen geschapen om Hem te aanbidden.

Borstvoeding

We weten allemaal dat het geven van borstvoeding het beste is voor je kind. Maar we weten ook dondersgoed dat de reis naar borstvoeding als kersverse mama en het hele proces, niet zonder slag en stoot gaat. Als je denkt dat je de uitdagende bevalling hebt gehad en alles achter de rug is.  Nee, hier begint het proces van jou als moeder zijnde.

Bij mijn eerste twee kinderen heb ik de eer gehad borstvoeding te geven. Veel struggle. Ook mentaal. Na een paar maanden moest (?) ik overgaan naar flesvoeding. Nu , 5 jaar later met mijn derde , kwam ik achter cruciale feiten vanuit mijn bestaan, wat mij in mijn doen en laten als zogende vrouw heeft doen veranderen.

Nobele , zware taak. 

De mooiste zegening en beproeving in één. Dat  is hoe ik “kinderen krijgen” vaak beschrijf. Als Allah swt jou dat specifieke kind heeft toevertrouwd is dat een ‘amanah’ , geschenk. Een gift in bruikleen. En met zo een soort geschenk ga je uiteraard voorzichtig mee om, met de juiste richtlijnen. Zij behoren tot Zijn creaties. Die kleine schattige geschenken  hebben ook rechten die Hij swt heeft opgesteld. Rechten waarvan ik mij voorheen niet geheel bewust van was. Deze rechten beginnen al wanneer  je zwanger bent. Jezelf goed verzorgen, je rust te nemen, goed eten. Alles bewust er aan doen om jouw zwangerschap te kunnen (ver)dragen. Zowel fysiek als mentaal.

Het recht (haq) van jouw kind

Als het kind geboren is, nemen die rechten ook toe. Een recht die wij als moeder moeten volbrengen. Sterker nog, dit recht komt op drie plekken in de quran terug beschreven door Allah swt. Het is een vorm van aanbidding.

Dat zware proces , letterlijk bloed zweet en tranen is niet enkel omdat dit “het beste voor je kind” is.  Nee, het heeft ook nog een groter doel. Subhannallah

Die slapeloze nachten, vermoeidheid, die tranen, de pijn. Ze worden gezien en gewogen door Hem. Dat moeten we niet licht opnemen. (Uitzonderingen daar gelaten) Hiervoor zal je beloond worden in het hiernamaals.

Bewust, beleven, bevoorrecht

Het bewust zijn hiervan, heeft voor mij zowel mijn zwangerschap als mijn borstvoeding proces tot nu toe zo anders doen beleven. Ik voel me bevoorrecht en vereerd dat Al Khaliq ( de Schepper) mij deze taak heeft gegeven. Die mentale switch, dat bewustzijn, heeft mij nog dichterbij Allah swt gebracht en daardoor nog dichter naar mijn kinderen.

Maryam

Gerelateerde berichten