Home Daily Eyes on the price – Jannah

Jannah

Eyes on the price - Jannah

Mijn dochter van bijna 5 vroeg mij laatst wanneer wij nou eindelijk in Jannah (het paradijs) zullen zijn. Ik vertelde haar dat als we ons best doen in dit leven om goede moslims te zijn, Allah swt. ons de kans geeft Jannahte bereiken inshaAllah.
Peinzend keek ze me aan. ‘’Mama ik wil hier helemaal niet meer leven! ik wil naar Jannah! ‘’

Ik werd er emotioneel van. Hoeveel wij wel niet van ons kinderen kunnen leren. Meisje, van nog geen 5, wat niet kan wachten om naar haar eindbestemming te gaan (inshaAllah). Terwijl genoeg van ons alles investeren in deze dunya, in het wereldse leven, het moeilijk vinden het hier en nu los te laten. Ik kijk om mij heen, ik kijk naar mijzelf en vraag mij vaak af. Waar zijn we toch mee bezig?

Eyes on the price. 

Onze price, ons focus zou enkel en alleen daar moeten liggen.
Zonder zij weggetjes of omleidingen.
Zonder “dat komt later wel”.
Nee nu!
Dit is wat jou gegeven is, vandaag. Wat doen wij om die bestemming te halen, elke dag? 

InshaAllah ontmoeten we elkaar daar lieverd. Maar weet je, voordat we inshaAllah er naartoe kunnen gaan, moeten wij wel eerst dingen hebben in Jannah. Want wat zo mooi is in dit leven, je krijgt de kans hier jouw paradijs te bouwen voor hierna.’’
Ze werd nieuwsgierig. “Moet ik dan betalen?”
‘’Nee, Allah swt maakt het ons zo makkelijk. Je hoeft enkel Dua’s of Surahs te reciteren , goede daden te doen etc. Er zijn ontzettend veel manieren’’.

Je kan bijvoorbeeld 10 keer op een dag
“ Qul Huwa Allah Ahad” reciteren en dan bouwt Allah een huis voor je!’’

Wie “Qul Huwa Allah Ahad” (Soerah Al-Ikhlaas) tien keer reciteert, Allah bouwt een huis voor hem in het paradijs.”

Sahieh Al-Jaami’ 6472 

‘’Zo makkelijk?! Dat ga ik elke dag doen mama. Heb ik heel veel huizen daar later’’.
’InshaAllah laten we het samen elke dag doen, want mama vergeet het soms’’ 

Mijn Heer, bouw voor mij een huis nabij U in het Paradijs.

soerah At-Tahrim, 66:11.

@mimis_word 

Gerelateerde berichten