Home Daily Positive mindset

Motivation

Positive mindset

Een vol hoofd, slecht nieuws, weer een teleurstelling en de zoveelste afwijzing. Wij hebben er allemaal mee te maken. Bij niemand schijnt alleen het zonnetje. Soms heb je regen en soms onweer. We ontkomen er niet aan.

Het is heel gemakkelijk om bij de pakken te gaan zitten. Jezelf heel zielig vinden en compleet in die slachtoffer rol weg te kruipen. Maar eerlijk? Dat mag even, maar blijf er niet in hangen. Hoe ga je om met die tegenslagen? Door voor de juiste positieve mindset te kiezen. En hier constant bewust voor te kiezen. Dat klinkt vast makkelijker gezegd dan gedaan. Maar dat is wel het enige dat je echt gaat helpen. Hoe jij omgaat met een situatie is je kracht. Vraag jezelf af wat je eraan hebt als je toegeeft om in het negatieve te blijven hangen? Niets! Wat gaat positiviteit je wel brengen? Heel veel. 

Soms moet je het leven nemen zoals het is. Dat waar je invloed op hebt, pak je aan. Omring je je te veel met negatieve mensen? Pak dat aan. Breng tijd door met positieve mensen die het beste in je naar boven halen.

Waar dat niet het geval is, moet je dat ook accepteren. Het heeft geen zin om in paniek te raken. 

Voor ons werkt dankbaarheid heel goed. Dit constant uitspreken Elhamdoulillah ten tijden van alles. Schrijf het op waar je dankbaar voor bent. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Door dit op te schrijven leer je je brein om een positieve focus te hebben. Maak van dit een gewoonte!

Hoe meer je dit uit, hoe minder je tijd hebt voor negativiteit en daardoor elk tegenslag, hoe klein of groot ook, in perspectief zal zien. Vertrouw erop dat alles goed komt en alles met een reden gebeurt. Tawakkul Ala Allah swt is het allermooiste en allerbeste wat je kan doen. In Everything is a blessing.

@healthysistersnl

Gerelateerde berichten