Home Daily Geduld is een deugd

Motivation

Geduld is een deugd

“GOEDE DINGEN KOMEN TOE AAN DEGENEN DIE WACHTEN.”

In feite is er geen tekort aan citaten die de voordelen van geduld verkondigen, met name wanneer we moeilijke tijden doormaken of tegenslagen ondervinden. De bekende spreuken pleiten voor het beoefenen van geduld, zelfs gedurende lange perioden, en sporen ons aan om volhardend te zijn in ons wachten en er zeker van te zijn dat de dingen uiteindelijk beter zullen worden. Maar wat zegt de Islam over het belang van geduld bij verdriet en zorgen, die onvermijdelijk deel uitmaken van de menselijke ervaring?

Wat blijkt: Allah swt noemt geduld meer dan 90 keer in de Koran. Vaak wordt geduld genoemd in verhalen van profeten als Ayyub en Yaqub, die leden onder ziekte, verlies van rijkdom en zelfs de dood van geliefden. Maar neem onze geliefde profeet Mohammed vrede zij met hem, hij verloor …… kinderen. 

In de Koran vertelt Allah swt ons hoe deze boodschappers zich herhaaldelijk tot Hem wendden in berouw en voor verlichting van hun problemen. Zij waren volhardend in hun geduld en hun geloof in zijn liefde. Met andere woorden, zij vertrouwden volledig op Allah, zelfs op het dieptepunt van hun leven, en hun geloof en geduld brachten hen er uiteindelijk doorheen en naar succes.

“En Ismaël en Idrees en Dhul-Kifl; zij behoorden allen tot de geduldigen. En wij lieten hen in onze barmhartigheid toe. Voorwaar, zij behoorden tot de rechtvaardigen.” [Edele Koran 21:85-86]

Dus hoe oefenen we precies geduld, en wat zijn enkele van de praktische en spirituele voordelen ervan? Dit vertellen we je graag in onze volgende blog over geduld. 

@thehalalvillage

Gerelateerde berichten